RecyTech

Recycle your money, recycle Technology.

Solenergi i husvagn och husbil. Installationspaket. Mellan 300W

11995 kr

Låt oss installera solenergi i din husvagn, husbil eller stuga!

Artikelnummer 4020 Kategori Etiketter , , , , ,

Installation av en 300W solpanel på husvagn och husbil. (kräver 1m fri takyta i längsled) Victron laddregulator och separat säkring i befintligt elsystem i husvagn.

Installationen görs i så stor utsträckning som möjligt utan att penetrera karosseri. Ingen penetrering görs i tak. Solpanelen limmas med speciellt lim som är vibrations-, UV- och ålders-beständigt. Kabel fästs i karossens utsida och dras, beroende på husvagnsmodell, ned från taket via taket och en sida på vagnen. Därmed ökar inte risken för vatteninträngning i chassiet.

Laddregulator är av märket Victron och klarar att ladda batteriet med solpanelens fulla nominella effekt. Laddningen och batteriets laddnivå tillsammans med inställningar övervakas och ändras med en mobiltelefon via bluetooth.

Komplett solenergi paket med Solpanel, laddregulator, säkringar och kablage samt installation och garanti på både installation och komponenter.

Med den här installationen rekommenderar vi, om man har ett blybatteri i sin husvagn, att man byter sitt befintliga batteri till ett litiumbatteri på minst 100Ah.(1,2kWh) för att maximera nyttan med solenergi systemet.