RecyTech

Recycle your money, recycle Technology.

Solenergi i husvagn och husbil. Installationspaket. Stor 600W

14995 kr

Låt oss installera solenergi i din husvagn, husbil eller stuga!

Artikelnummer 4032 Kategori

Installation av två 300W solpaneler, Totalt 600W solenergi. (kräver 1,7m fri takyta i längsled) Victron laddregulator och separat säkring i befintligt elsystem i husvagn.

Installationen görs i så stor utsträckning som möjligt utan att penetrera karosseri. Ingen penetrering görs i tak. Solpanelen limmas med speciellt lim som är vibrations-, UV- och ålders-beständigt. Kabel fästs i karossens utsida och dras, beroende på husvagnsmodell, ned från taket via taket och en sida på vagnen. Därmed ökar inte risken för de vatteninträngning i chassiet.

Laddregulator är av märket Victron och klarar att ladda batteriet med solpanelens fulla nominella effekt. Laddningen och batteriets laddnivå tillsammans med inställningar övervakas och ändras med en mobiltelefon via bluetooth.

Komplett paket med Solpanel, laddregulator, säkringar och kablage samt installation och garanti på både installation och komponenter.

Med den här installationen rekommenderar vi, om man har ett blybatteri i sin husvagn, att man byter  sitt befintliga batteri till ett litiumbatteri på minst 200Ah.(2,4Kwh)