RecyTech

Recycle your money, recycle Technology.

Litium batteri, 12V 95Ah med bluetooth och uppvärmning.

6995 kr

Batteriet är ett litiumbatteri av typen LiFePO4-teknik med många fördelar jämfört med ett blybatteri:

 • Lägre vikt och stabilare spänning
 • Fler antal laddcykler och lägre batterikostnad över tid jämfört med AGM- eller Gel batteri.
 • Inbyggt BMS-system för att balansera battericellerna och skydda mot för hög urladdning, överladdning, kortslutning och temperaturavvikelse.
 • Bluetooth för full kontroll av batteriet och dess driftinformation via Iphone eller Android.
 • Rätt format för att passa i husbilen med enkel installation och lägre höjdmått än andra LiFePO4 batterier på marknaden.
 • Snabbare laddning och högre prestanda än blybatteri.
Artikelnummer 4009 Kategori

Batteriet är ett litium batteri av typen LiFePO4-teknik och har en rad olika fördelar jämfört med ett blybatteri så som lägre vikt, stabilare spänning och betydligt fler antal laddcykler (Urladdningar och uppladdningar). Batterikostnaden över tid är betydligt lägre än ett AGM- eller Gel batteri tack vare att litium batterier klarar att laddas ur utan att ta skada, till skillnad från ett blybatteri.

Batteriet är utrustat med ett inbyggt BMS-system, detta ser till att battericellerna är i perfekt balans och skyddas mot bla för hög urladdning, överladdning, kortslutning och temperaturavvikelse.

Batteriet är även utrustat med Bluetooth, vilket gör att du har full kontroll på batteriet och dess driftinformation direkt i din Iphone eller Android telefon! Se hur många procent du har kvar i batteriet, antal laddcykler, batteritemperatur, hur många ampere som laddas i och ut ur batteriet osv.

Rätt format för att passa i husbilen – enkel installation

Batteriet har lägre höjdmått än många övriga LiFePO4 batterier på marknaden och därför bra anpassat för att ersätta bodelsbatteri på flertalet husbilsmodeller från bland annat Fiat. Därigenom slipper du att göra några ändringar på befintliga fästen och kabelanslutningar. Såväl poltyp, fästklack och höjd stämmer med motsvarande blybatteri i samma format.

Batteriet har måtten:

 • 355x178x190 mm

Snabbare laddning

Litium batterier har en mycket god förmåga att ta emot laddström och kan laddas från tomt till fullt på endast 2 timmar(snabbladdning 1 tim)! Detta ska jämföras med ett blybatteri som kräver 12-16 timmars laddning för att bli 100% fulladdat do.m har med blybatteriers oförmåga att ta emot laddning efter 80% laddning, oavsett tillgänglig laddare/laddeffekt.

Jämn urladdningsström

LiFePO4 batterier håller en hög och jämn spänning genom hela urladdningsfasen, detta gör att du slipper spänningsfall som kan orsaka problem på spänningskänslig utrustning som kan vara problemet med blybatteritekniken.

Spara på vikten

Tack vare att man kan nyttja hela batteriets kapacitet istället för ca 50% som är fallet med ett blybatteri, så är det fullt tillräckligt med ett 96Ah LiFePO4 batteri för att ersätta ett blybatteri på ca 200Ah. I och med detta sparar du drygt 50 kg vikt!

Höga prestanda

Till skillnad från ett blybatteri med samma kapacitet så kan ett litium batteri leverera en hög och jämn urladdningsström utan spänningsfall. Det här batteriet klarar upp till 100A kontinuerlig urladdningsström och max 150A/15 min. Det betyder att det går utmärkt att ansluta till exempel en inverter upp till 1200W.

Behöver du ansluta mer effekt än så, då går det utmärkt att parallellkoppla ytterligare batterier av samma typ till det befintliga – då kan du belasta batteribanken med hela 200A dvs en maxeffekt av 2400W!

 Lång livslängd

Litium batterier har en betydligt längre livslängd än vanliga Bly eller AGM/Gel batterier. Vid full urladdning kan man på ett litium batteri räkna med flera tusen laddcykler. Vid 70-80% urladdning kan man dubbla det antalet laddcykler. Ett blybatteri – om det sköts på rätt sätt och aldrig laddas ur helt, med max 50% urladdning varje gång, så klarar det normalt bara några hundra laddcykler. Detta innebär att ett litium batteri har en livslängd som är minst 4 gånger längre i jämförelse!

Bättre totalekonomi jämfört med AGM/Gel

Den initiala kostnaden för ett litium batteri jämfört med AGM/Gel är högre. Man skall dock notera att det behövs ca 200Ah AGM/Gel batteri för att ersätta ett 100Ah LiFePO4 batteri. Livslängden är även minst 4 gånger längre för ett LiFePO4 batteri kontra AGM/Gel. Av denna anledning så kan kostnaden för ett LiFePO4 batteri jämföras med hela 8 st (2×4) AGM/Gel batterier.

Kan installeras enkelt i de flesta befintliga system

Batteriet kan enkelt installeras i de flesta befintliga elsystem i husbil, husvagn och båt. Det går även bra att parallellkoppla flera batterier av samma typ med varandra för utökad kapacitet. (Seriekoppling, 24-36-48V är ej möjlig)

BMS-systemet sköter övervakningen av batteriet.

Laddningsskydd – aktiveras vid:

 • För hög spänning  > 14.6V
 • För hög laddström > 80A
 • Lågtemperaturskydd vid laddning < +-10°C
 • För hög temperatur vid laddning > +45°C

Urladdningsskydd – aktiveras vid:

 • Låg batterispänning < 10V
 • För hög urladdningsström (kortslutningsskydd) vid >350A/3sek
 • temperatur vid urladdning < -20°C
 • temperatur vid urladdning > +50°C

Tips inför installation av detta LiFePO4 batteri i husbil & husvagn:

 • Kontrollera att laddare/solcellsregulator ej ger laddspänning över 14.6V. I normalfallet kan husbilens original laddare användas för 230V laddning. I de flesta fall kan man ställa in laddning för GEL-batteri med lägre laddspänning på 14.2-14.4V.
 • Kontrollera att laddare/solcellsregulator flytladdar(underhållsladdar) med spänning på 13.5-13.8V
 • LiFePO4 skall ej laddas i minusgrader. Detta styrs automatiskt av batteriets BMS. BMS systemet har ett temperaturskydd som aktiveras vid temperaturer under 0 grader vilket gör att batteriet ej tar emot laddning. Laddningen aktiveras sedan åter så snart temperaturen i batteriet  ökar till ca +3 grader. Batteriet kan dock urladdas (ge ström)  ned till -20C celltemperatur utan problem. Urladdning i kyla är ej skadligt för batteriet.